Mijn woonverzekeringen

Mijn woonverzekeringen

Hieronder zijn onze woonverzekeringen terug te vinden, namelijk:

De opstalverzekering

Het zal je maar gebeuren; je huis brandt af. Of dat er tijdens een storm een boom omwaait en precies op het dak van je woning valt. Geen leuke dingen om aan te denken, maar wel belangrijke zaken om te regelen voor als het gebeurt. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je huis door onder andere blikseminslag, brand, storm en waterschade. De premie voor de woonhuisverzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van je woning. Dit is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te laten bouwen door een aannemer. De meeste verzekeraars berekenen deze waarde aan de hand van de inhoud van de woning en het type huis.

Nooit te laag verzekerd

Om er zeker van te zijn dat je niet onderverzekerd bent, kan je hier de herbouwwaardemeter downloaden. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen bereken je de herbouwwaarde van je woning. Wanneer je deze meter gebruikt bij het bepalen van de waarde van je huis, ben je nooit onderverzekerd.

De inboedelverzekering

We zijn ons vaak niet bewust van alle zaken die in ons huis staan. Ja, de kostbaarheden kunnen we zo opsommen, maar we vergeten vaak een hoop vanzelfsprekende zaken. Denk aan je meubels, je kleding, het speelgoed van de kinderen etc. De waarde van de inboedel wordt daarom door velen onderschat. Ga maar eens dertig nieuwe handdoeken kopen. Je schrikt ervan. Met een goede inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade aan deze huisraad door bijvoorbeeld brand, schroeien, blikseminslag, diefstal of waterschade. Wel is het verstandig om jaarlijks de waarde van je inboedel te controleren. Zeker in de jaren dat je kinderen krijgt komen er een hoop (dure) spullen bij in huis.

Onderverzekering

Zodra de waarde van je inboedel hoger is dan de verzekerde waarde die op je polis staat, is er sprake van onderverzekering. Je kunt dit voorkomen door de inboedelwaardemeter in te vullen. Hiermee controleer je of de dekking van je verzekering nog toereikend is. Dit is belangrijk, want bij onderverzekering keren verzekeraars niet de volledige schade uit. De woonhuis- en inboedelverzekering kun je uitbreiden met de onderstaande verzekeringen en worden vaak in één pakket ondergebracht. Veel verzekeraars bieden namelijk korting aan als je meerdere polissen in één pakket onderbrengt.

De kostbaarhedenverzekering

Je kostbaarheden goed verzekerd

Je speelt piano en hebt een vleugel in je woonkamer. Je houdt van kunst en hebt een kostbaar schilderij aan de muur hangen. Kostbare zaken die al snel buiten de dekking van een standaard inboedelverzekering vallen. De kostbaarhedenverzekering biedt dekking aan waardevolle voorwerpen of verzamelingen als die door een oorzaak van buitenaf beschadigd, vermist of verloren raken. Bijna alle schadeoorzaken zijn gedekt. Kostbaarheden die je zoal kunt verzekeren zijn: kunst, antiek, lijfsieraden en instrumenten zoals muziekinstrumenten maar ook foto-, film- en videocamera’s.

Ook dekking buitenshuis

De Kostbaarhedenverzekering sluit je meestal per eigendom af. Je spullen zijn dan overal ter wereld verzekerd. Dus ook als je ze buitenshuis meeneemt.

De aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk is zo gebeurd

Je zoon gooit bij oma per ongeluk een dure vaas kapot. Je steekt zonder op te letten de weg over, een auto wijkt moet uitwijken en botst tegen een boom. Het gebeurt allemaal niet expres, maar jij of je gezin zijn wel aansprakelijk voor de schade. In de meeste gevallen blijft die beperkt tot enkele honderden euros. Maar bij het laatste voorbeeld kan de schade waarschijnlijk niet uit eigen portemonnaie worden betaald, omdat bijvoorbeeld de bestuurder als gevolg van het ongeval blijvend gehandicapt raakt en nooit meer kan werken. Onbedoeld veroorzaakte schades dek je af met een aansprakelijkheidsverzekering. Voor slechts enkele euro’s per maand ben je volledig verzekerd.

De rechtsbijstandsverzekering

Sta sterk met een eigen juridisch team

Wist je dat jaarlijks een derde van alle Nederlanders eigenlijk behoefte heeft aan rechtshulp? Een meubelzaak levert bijvoorbeeld een verkeerd bankstel af en weigert deze om te ruilen of je baas beëindigt van de ene op de andere dag je arbeidscontract. Omdat je vaak sprakeloos bent na dit soort gebeurtenissen is het fijn als iemand anders voor jou het woord doet en jouw juridische belangen behartigt. Mondt een conflict uit in een juridische procedures of een rechtszaak dan kost dat geld, heel veel geld. Het uurtarief van de meeste advocaten start pas bij 150 euro per uur. Een goede rechtsbijstandsverzekering dekt al die kosten. Voor slechts enkele euro’s per maand ben je verzekerd van professionele juridische hulp.

Verschillende dekkingen

Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandsverzekering. De twee belangrijkste zijn de gezinsrechtsbijstand en motorrijtuigenrechtsbijstand. De gezinsrechtsbijstand helpt jou en je familieleden bij geschillen met bijvoorbeeld leveranciers die hun beloften niet nakomen, werkgevers die dreigen met ontslag en schadezaken waarbij de veroorzakers niet willen betalen. Met de motorrijtuigenrechtsbijstand ben je verzekerd van hulp bij conflicten met betrekking tot ongelukken met je auto of motor. Wij rekenen graag eens voor je uit wat je bij ons kunt besparen op al deze verzekeringen.